NaslovnicaAlo.rsVAŽNE INFORMACIJE IZ PORESKE UPRAVE Rok za ovu obavezu ističe za 5...

VAŽNE INFORMACIJE IZ PORESKE UPRAVE Rok za ovu obavezu ističe za 5 dana

Objavljeno:

11. septembar je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za avgust i za podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) i plaćanje ovog poreza.

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. septembra, do kada je neophodno platiti akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za avgust, zatim doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za avgust.

Do 15. septembra je potrebno podneti i poreske prijave i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, poreske prijave za PDV za avgust i platiti ovaj porez, zatim podneti obrazac PID PDV 1 za avgust, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu.

Istoga dana ističe i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za avgust, za plaćanje akcize za drugu polovinu prethodnog meseca i podnošenje poreske prijave za obračun avgustovske akcize kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za agustovsku potrošnju i za plaćanje te akcize. 29. septembar je rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu meseca.

BONUS VIDEO

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave