back to top
NaslovnicaZabavaVedrana Rudan o borbi s kancerom: "Spalili su moj rak i džep...

Vedrana Rudan o borbi s kancerom: “Spalili su moj rak i džep jer nisam ‘u kvoti'”

Hrvatska novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan podijelila je svoje iskustvo sa početkom liječenja raka od kojeg boluje.

Vedrana Rudan se nakon dugog vremena javila na svom Facebook profilu i govorila je o svom rakom, ali i aktuelnim temama u državi. Njen post prenosimo u originalnom obliku.

“Moj rak je jako rijedak, zove se rak žučnih kanalića, mislim. Nisam čitala otpusno pismo, tip ili prognoze na internetu. Negdje sam pročitala da od prvih simptoma do smrti imaš samo tri mjeseca da prevariš muža, ostaviš djecu ili ljubavnika pošalješ u pi*ku materinu. Ni to nije neki rok. Samo 5% sretnika može biti operisano. Ja sam jedna od njih. Prvo sam otišla u Svetu Nedjelju u Radiohirurgiju da mi spale rak prije operacije. Spalili su mi rak i džep jer nisam ‘ušla u kvotu’. Naime, država ima sporazum s tom ustanovom po kome određeni broj Hrvatica i Hrvata ulazi u ‘kvotu’. Ostali ili umru od raka ili im u pomoć uskoče prijatelji“, započela je.

- Advertisement -

“Naravno, privilegovani građani ove zemlje su u ‘kvoti’ i prije nego što dobiju rak, ali to već znamo. Čak sam saznala ime lika koji me odbio, iako nisam tražila tu informaciju. Na neki način sam počašćena što nisam dio lopovske ekipe kojoj rak ništa ne može. Tu nipošto ne mislim na mnoge bolesne ljude koji su ipak dobili pomoć, iako nisu politički gadovi. Nakon ‘spaljivanja’ došla sam u Merkur. To je bolnica u kojoj rade nadljudi. Liječnici, sestre, spremačice, kuharice, terapeuti, medicinsko osoblje… Ljudima presađuju organe, uzimaju mrtve koji idu u teretanu, ali im jako rijetko, primjerice na Međunarodni dan transplantacije, neko pljune u lice da bi nešto ukratko, brzo, minute su dragocjene, medijima govorili o svom poslu“, dodala je.

Dok je ležala u krevetu, nakon operacije, slušala je kako se u daljini čuju Hrvati koji slave pobjedu Dinama.

„Jebote! Šta mi slavimo. ŠTA MI SLAVIMO? O KOJOJ TEMI PRIČAMO? U Merkuru nadljudi u potpunoj tišini rade čuda koja jedva razumijemo, čuda koja su i internacionalno gledano, čuda, a luda gomila, predvođena retardiranim političarima, slavi rad dlakavih nogu“, nastavila je, a ostatak objave pročitajte u nastavku.

Podsjetimo, Vedrana je početkom maja otkrila da boluje od karcinoma. Objavila je tekst pod nazivom “Rak i ja” u kojem je, između ostalog, najavila da prestaje s pisanjem na blogu kako bi se posvetila liječenju, ali i da planira napisati knjigu o svemu.

- Advertisement -

Izvor: ( citymagazine.danas.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

TAMNA TAJNA DIVLJIH MILIJARDERSKIH ŽURKI: Telefoniranje ZABRANJENO zbog ORGIJANJA, a najgore od svega je “Nudili su mi…”

Ko kaže da štreberi ne znaju da se provode? Mnogima su poznate kontroverzne žurke...

BAŽDAR POTPISAO ZA SARAGOSU I VERIO DEVOJKU NA JEDAN DAN KOJI ĆE PAMTITI! Prosidba na reci, ove fotke su postale hit na Instagramu! FOTO

Kakav dan za mladog i talentovanog srpskog fudbalera Sameda Baždara! Samo nekoliko sati nakon...

Potpuni preokret: Četiri astrološka znaka doživjet će neočekivanu radost i sreću krajem jula.

Ovaj period do početka avgusta je vrlo uzbuđujući u svijetu astrologije. Pozitivna kozmička poravnanja...