Velika Albanija je pred nama, kaže Vulin

Velika Albanija je pred nama, kaže Vulin

Vučiću je jako teško jer su sve velike sile za to da se sačuva status kvo. Ovo što govorim ovo ne podržava predsednik Vučić i nemam podršku vlade za ovo – ja sam za razgraničenje. Ja sam za to da između nas i Albanaca sa Kosova postoji tvrdo postavljena granica, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je u jednoj TV emisiji istakao da je to “jedini način da očuvamo mir i zaustavimo konačno Veliku Albaniju”, prenosi Kurir. “To je jedini način da sprečimo mogućnost da se stalno iznova sudaramo sa teroristima koji odlučuju o mom i vašem životu”, rekao je Vulin.

On je insistirao da je razgraničenje „jedini način da zaustavimo Veliku Albaniju, koja je pred nama“.

“O tome ćuti Crna Gora, o tome ćuti Severna Makedonija a uzimaju im delove teritorije. Crna Gora i Severna Makedonija ne smeju da izgovore – Velika Albanija. Samo Srbija sme da kaže i zato moramo gledati unapred”, naglasio je Vulin.

Istovremeno, on je naglasio da razgraničenje nema gotovo nikakve šanse.

“Protiv te ideje su sve velike sile, Nemačka na prvom mestu. U regionu su svi protiv toga. Pa jel vam treba još neki dokaz da je onda to dobro za srpski narod”, istakao je Vulin.

Ministar Vulin se osvrnuo i na proteste Saveza za Srbiju.

“Ja ih slušam kako je ovo društvo neslobode i mraka, kako su oni veoma hrabri što dođu pod taj šator. E kad sam ja to radio, ja sam bio prebijan, hapšen, odvođen u zatvor. Ja kad sam branio pukovnika Šljivančanina, ne samo što me prebila žandarmerija, nego su me uhapsili i odveli u zatvor. I sad oni pričaju o nekoj hrabrosti. U vreme njihove vlasti, Đilas i Jeremić su mene hapsili i prebijali jer sam branio pukovnika Šljivančanina. To im tada nije bilo nedemokratski. Sad oni kao neki veliki heroji šetaju… Ma šetajte samo se nemojte baviti nasiljem.”

Haradinaj kriv što Folksvagen neće u Srbiju

Prema Vulinovim rečima Srbija stalno mora da reaguje na poteze kosovskog premijera Ramuša Haradinaja jer, kako je istakao, “ne znamo koji će biti njegov krajnji potez”. “A znamo unapred da će svi imati razumevanja za njega, a za nas ne. I vi sad hoćete da dovedete Folksvagen koji treba da uloži 4 milijarde evra a on kaže – A jeste li vi sigurni da nećete zaratiti”, rekao je Vulin.