Veliki broj projekata se realizuje u Crnoj Gori

Veliki broj projekata se realizuje u Crnoj Gori

U protekle tri godine, Uprava za javne radove realizovala je na desetine projekata koji se odnose na poboljšanje lokalne saobraćajne i komunalne infrastrukture u vrednosti preko 50 miliona evra, rekao je šef te institucije, Rešad Nuhodžić, u intervjuu za lokalne medije.

Najveći broj ovih projekata sproveden je na severu države, u skladu sa vladinom strategijom ravnomernog razvoja svih regiona.

„Jedan od najvećih projekata je svakako sanacija jalovišta u Mojkovcu i njegova transformacija u modernu sportsko-rekreativnu zonu“, rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim rečima, na ovoj lokaciji, koja se prostire na površini od oko 19 hektara, u toku je izgradnja brda preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje, ukupne vrednosti od oko 1,8 miliona evra. Izgradnja brda će biti završena do kraja godine.

Podseća da je u Mojkovcu nedavno započeta izgradnja saobraćajnih i komunalnih veza unutar poslovne zone, što će pružiti dodatni podsticaj razvoju preduzetništva, a samim tim i stvoriti uslove za nova radna mesta.

“Oko 825.000 evra biće izdvojeno za ovu investiciju”, dodao je Nuhodžić.

Među mnogim projektima koje Uprava za javne radove provodi u Rožajama, posebno je želeo spomenuti novu gradsku pijacu koja će svim prodavačima pružiti kvalitetne radne uslove.

“Upravo ćemo završiti izgradnju pijace u Gusinju, projekat finansiran od strane Vlade Crne Gore, vredan oko 620.000 eura.”

Što se tiče Berana, druga faza izgradnje stočne pijace na površini od oko 3.350 kvadratnih metara, vredna 360.000 evra, započela je pre nekoliko dana.

U toku je izgradnja pristupnih puteva za buduća skijališta Žarski, Cmiljača, Kolašin i Hajla, kao i za turistički kompleks Đalovića špilja, koji će doprineti razvoju ekonomije i povećanju kvaliteta života građana koji žive u njima oblasti.

Pored svih gore navedenih projekata, dodao je Nuhodžić, postoje i brojni drugi projekti koji su za lokalnu zajednicu izuzetno važni bez obzira na vrednost.

Takođe je napomenuo da će Vlada i Uprava za javne radove nastaviti sa ulaganjem i realizacijom projekata koji imaju za cilj dalji razvoj lokalne infrastrukture.