NaslovnicaAlo.rsVIDEO JE BRATA KAKO LEŽI U KRVI, NIJE ZNAO DA LI JE...

VIDEO JE BRATA KAKO LEŽI U KRVI, NIJE ZNAO DA LI JE ŽIV ILI MRTAV Obezbeđenje pretuklo mladiće: Nisu im dali da pomognu povređenom, nego su ih gurali i udarali

Objavljeno:

Na snimku koji je hrvatskim medijima dostavila majka trojice od petorice pretučenih mladića jasno se vidi kako pripadnici obezbeđenja tuku grupu mladića ispred lokala.

Kako je majka pretučenih mladića ispričala, trojicu njenih sinova i njihove prijatelje, redari kluba H20 pretukli su pri izlasku iz objekta. Na snimcima se vidi kako ih redari tuku na ulici, odnosno na samom ulazu u klub.

– Stariji sin je slavio 29. rođendan. Sa njim su bila dva brata blizanca od 18 godina i još dva prijatelja. Bili su u tom klubu, iskreno, ne znam šta su uopšte tamo radili, ali izašli su za rođendan i završili tamo. Problem je nastao kada su krenuli prema izlazu – započela je Vesna Brajčić, majka pretučenih mladića za hrvatske medije.

“Video je mlađeg brata kako leži u krvi”

Kako je majka dalje navela, stariji sin je na izlazu zatekao mlađeg brata kako leži u krvi i nije znao je li živ ili mrtav.

– Moj stariji sin Tin je popio malo više, malo se zaljuljao, a redari su ga odgurnuli. Zatim je došlo do nekakve verbalne prepirke. Tin im je nešto opsovao i rekao da ih puste da izađu i tu su počeli prvi udarci. Kad je uspeo da dođe do izlaza, video je mladog brata Vida, ležao je u krvi ispred kluba. Rekao je da je bio u šoku od tog prizora i da mu se zamračilo. Nije znao da li mu je brat živ ili mrtav – priča potresena majka.

Kako je dalje rekla majka pretučenih mladića, izbacivači su potom nastavili da tuku Tina i drugog blizanca Arijana i dvojicu njihovih prijatelja. Taj deo premlaćivanja vidi se na snimku. Redari su rukama i nogama udarali mladiće, koji ne samo da ne pokazuju nikakve znakove agresije, nego se odmiču i dižu ruke u vazduh.

Jedan radnik obezbeđenja se posebno istakao zbog brutalnog prebijanja.

“Nisu im dali da pomognu bratu, nego su ih gurali i udarali”

– Nisu im dali da pomognu Vidu nego su ih gurali i udarali. To se ne vidi na snimku, ali su ih još mlatili iza automobila. Starijeg sina Tina su isprskali suzavcem, a potom mu je prišao jedan od njih i udario ga sa leđa – priča u majka.

– Tin je krenuo ka Vidu da ga podigne sa poda jer je Vid nepomično ležao u krvi. Radnik obezbeđenja ga nije pustio do brata koji je tek punoletan, već ga je udario. I prijatelj je pokušao da mu pomogne, ali ni njemu nisu dozvolili da priđe. Nisu im dali da pomognu Vidu nego su ih gurali i udarali. To se ne vidi na snimku, ali su ih još mlatili iza automobila. Starijeg sina Tina su isprskali suzavcem, a potom mu je prišao jedan od njih i udario ga sa leđa – bez daha ispričala je majka Vesna Brajčić.

Kako je objasnila uznemirena žena, premlaćivanje je prestalo tek kad je došla policija.

– Tin se vidi na snimku kako sa dignutim rukama i govori obezbeđenju da samo želi da pomogne bratu, a potom se na snimku vidi kako ih iza automobila šutiraju još trojica radnika obezbeđenja. Na kraju je došla policija i zaustavila prebijanje. Osamnaestogodišnjem Vidu, koji je ležao na podu, pukla je glava. Ima šav od pet centimetara i strašnu glavobolju. Mora da nosi kragnu nedelju dana i da bude u zamračenom prostoru. Brat blizanac ima krvave podlive po glavi – nastavlja Vesna.

Prijatelj koji je takođe pokušao da pomogne tinejdžeru koji je ležao na zemlji, zadobio je teške povrede.

– Ruka mu je u longeti i natečena. Stariji sin je dobio udarce, ali je malo jači pa to nije toliko izraženo kao kod dva mlađa sina. Meni je najstrašnije u celoj priči to što im nisu dali da pomognu Vidu koji je ležao u krvi. Ti izbacivači imaju ovlašćenje da izbace nekoga iz kluba, ali koja je to ovlašćenje da tučeš nasred ulice nekoga i da ne daš da pomognu nepomičnom detetu – govori majka na rubu suza.

“Rekli su mi ćuti, to je mafija”

– Meni su govorili da ne izlazim u javnost, to je mafija, ali morala sam, to su moja deca. Izašla sam u javnost i zbog drugih roditelja i druge dece. Ja sam plakala celi dan i doslovce nisam znala gde sam. Meni je bilo strašno da to gledam, da to nije dokaz, iste sekunde bih obrisala snimak. Ja nisam bogataš, namučila sam se da ih podignem i školujem, to su dobra deca, odlikaši, ta dvojica mladih se ni ne znaju tući – rekla je uplakana majka.

“Misterija je šta se desilo Vidu”

Kako je Vesna objasnila, misterija je šta se desilo njenom sinu, jedino čega se seća je momenat kada je bio u Hitnoj pomoći.

– To je misterija, niko ne zna šta je bilo sa Vidom. Ono što znamo jeste da ga je neko nokautirao sa prednje strane. Oštećeno mu je i koleno, teško je hodao. Pao je na leđa, glavom direktno na beton, njegov glava je oštećena. Opasan je pad, mogao je da pogine na licu mesta da je jače udario glavom. Ne seća se ničega, izgubio je pamćenje. Seća se samo Hitne pomoći – rekla je.

Ona je rekla da su policajci bili vrlo susretljivi i rekla da će se u slučaj uključiti i Državno tužilaštvo. Ona je rekla i da su joj iz policije rekli da ne žele da daju nikakav snimak video nadzora iz kluba N20.

“Snimak smo dobili od slučajnih prolaznika”

– Snimak smo dobili slučajno od ljudi koji su sve to videli i snimili. Kriminalistička policija je zvala sinove i prijatelje na razgovor. Policija je bila profesionalna. Mislim da su izbacivači uhapšeni, ali nisam sigurna. Ja ću angažovati advokata – rekla je Vesna.

BONUS VIDEO

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave

PENZIONERKA BRANKA IZ HRVATSKE SAMO OVO NE MOŽE DA PREŽALI: Šta joj najviše nedostaje iz nekadašnje Juge! Pomenula i regres K-15

U bivšoj Jugoslaviji je postojalo puno radničkih odmarališta, a veliki deo njih se nalazio...

STUDENTI DOBILI NOVI PROSTOR: Rasterećena gužva u glavnoj studentskoj menzi

U restoranima Studentskog centra Novi Sad dnevno se hrani oko 6.500 studenata. Da bi se...

ČUVENI GLUMAC NASRNUO NA BIVŠU DEVOJKU DA BI SAKRIO SVOJU PRELJUBU: Isplivali JEZIVI DETALJI optužnice protiv Marvelove zvezde

Džonatan Mejdžors pojavio se juče na sudu u Njujorku zbog optužbe da je fizički...