Video snimak slučaja „reketaša“ u italijanskim novinama

Video snimak slučaja „reketaša“ u italijanskim novinama

Italijanski list La Verita objavio je video snimak biznismena Jordana Kamčeva kako deo novca plaća Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom – dvojici osumnjičenih za slučaj reketa.

Video objavljen danas sastoji se od snimaka snimljenih u kući Jordana Kamčeva, kao i audio razgovora između Kamčeva i Jovanovskog, kojem navodno prisustvuje Kamčevov advokat. Materijal je povezan sa slučajem reketiranja u kojem su Jovanovski i Milevski osumnjičeni za iznudu od Kamčeva. Obojica su u pritvoru, dok će Kamčev svedočiti protiv njih.

Snimak započinje brojanjem gotovine u iznosu od 1,5 miliona eura, koji Kamcev plaća Jovanovskom kao prvu ratu. Novac je pakovan u vreće koje potom Jovanovski i Milevski iznose iz kuće Kamčeva, koji ih prati do izlaznih vrata. Drugi deo materijala sastoji se od audio snimaka o kojima su navodno razgovarali Kamčev i Jovanovski.

U razgovoru, Jovanovski najavljuje Kamčevu da će ga „Vrhovni sud pustiti u ponedeljak, ili najkasnije u utorak“.

Nije poznato gde je italijanski list nabavio snimke. Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju koji vodi slučaj „Reketiranje“ nije preciziralo da li znaju da je italijanski dnevnik La Verita danas objavio video snimak. Biznismena Kamčeva, zajedno sa bivšim šefom tajne službe Sašom Mijalkovom i drugim saradnicima, Specijalno tužilaštvo tereti za krivična dela: zločinačko udruživanje, zloupotreba položaja i ovlašćenja, prevara i pranje novca.

Ali, Jovanovski i Kiceec obećali su biznismenu Kamčevu da će zatvoriti istragu uz pomoć glavnog specijalnog tužioca Katice Janeve. Oni su tražili 8 miliona evra za ovaj posao, a dobili su 1,5 milion evra ./ibna