NaslovnicaZabavaVikend preporuke 8-10.12. | City Magazine

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine

Vikend pred nama je u znaku gejminga, festivala, stend-apa, promocija albuma i muzičkih nastupa, a već kreće i pretpraznična euforija.

Usred svega toga, mi smo izabrali nekoliko događaja koji bi mogli da vas interesuju, a koje izdvajamo u nastavku.

Filmski festival Merlinka (traje do 10.12)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Foto: Promo

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 7. do 10. decembra 2023. godine u Domu omladine Beograda.

Festival se ove godine održava pod sloganom “Šta bi dao da si na Merlinka festivalu”, inspirisanim albumom Bjelog dugmeta “Šta bi dao da si na mom mjestu”, čiji je omot poslužio kao nadahnuće za ovogodišnji festivalski vizuelni identitet.

U selekciji kratkih igranih filmova na programu će biti 34 ostvarenja iz 21 zemlje: Španije, Belgije, Francucke, Čilea, Kanade, Meksika, Kine, SAD, Švedske, Brazila, Mađarske, Tajlanda, Izraela, Irske, Norveške, Australije, Italije, Irana, Velike Britanije, Argentine i Poljske.

Games.con (8-10.12)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Foto: Promo

Games.con je festival posvećen ljubiteljima gejminga i popularne kulture, ali i svima onima koji žele da se igraju i takmiče. Pod parolom “levelovati se mora”, festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu, kao i desetine hiljada posetilaca koje čeka izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj.

Strastveni fanovi video igara će imati priliku da saznaju sve o novitetima iz globalne i domaće gejming industrije, da isprobaju neke od najnovijih naslova, ali i da pokažu svoje veštine na mnogim esports turnirima.

Pored toga, na Games.con festivalu ćete pronaći novitete iz sveta moderne tehnologije i najrazličitijih sfera pop kulture, kao što su anime, mange, knjige i najaktuelnije serije i filmovi.

Promocija albuma „Ursa Major“ (8.12. u 19h)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Foto: Promo

Koncertna promocija albuma „Ursa Major“ (Sequoia Records) benda SCHIME. UK Parobrod (Kapetan-Mišina 6a). Dobrodošli!

SCHIME:

Sava Miletić – klavir

Luka Ignjatović – saksofon

Predrag Milutinović – bubanj

Boris Šainović – kontrabas

Koncert benda Pero Defformero (9.12. u 21h)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Foto: Promo

Novosadski bend Pero Defformero ovih dana proslavlja veliki jubilej – 30 godina postojanja i rada, te su u to ime objavili i svoj novi, četvrti studijski album u izdanju izdavačke kuće “Multimedia Music”.

Povodom ovih značajnih događaja za bend, odlučili su da održe ekskluzivan koncert u novosadskoj Fabrici (Bulevar despota Stefana 5), u subotu 9. decembra.

Na njemu će promovisati svoj novi album “Muzika za ljude bez prijatelja”, a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz ranijih perioda njihove karijere, te će za tu priliku spremiti posebnu set listu: Za 30 godina benda – 30 pesama!

Mapo Keys (9.12. u 21h)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Dizajn: Katarina Ćirković; Foto: Stefan Danilović

Mapo Keys (Filip Bulatović) će sa svojim velikim 10očlanim bendom održati najveći beogradski koncert u dosadašnjoj karijeri to 9. decembra u sali Amerikana, Doma omladine Beograda.

Uz numere poput “Mirisi u magli”, “Ti i ja” ili novoobjavljeni “Planin” na nastupima benda cela sala pleše, pa nema sumnje da i ovaj put možemo da očekujemo iste vibracije.

“Za ovaj nastup potrudiću se da svoju muziku prikažem u potpuno novom svetlu i publici dam veče za pamćenje. Moja muzika je pretežno muzika za đuskanje, pa smo odlučili da u Amerikani u Domu omladine uz sjajan zvuk i veliki prostor za igru napravimo jednu pravu koncertnu žurku. Imam sjajan bend u pojačanom sastavu, nekoliko novih numera kao i potpuno nove aranžmane već postojećih pesama. Sve to s ciljem da se publika što bolje zabavi i da konstantno bude u pokretu. Obećavamo odličnu žurku uz puno sjajne muzike” poručio je Filip.

Nikola Radojlović – „Produžena neprijatnost“ (9.12. u 21h)

Vikend preporuke 8-10.12. | City Magazine
Foto: Promo

U subotu 9. decembra na programu je novi one man show Nikole Radojlovića “Produžena neprijatnost”. Nastup će biti održan u klubu BitefArtCafe. Pitate se kako je nastala Produžena neprijatnost? Evo kako je to bilo:

Nikolu je jedne letnje večeri oteo jež sa pocepanim kratkim pantalonama i emotivno ga ucenio da napiše novu predstavu, pošto je, kako je rekao, staru već slušao. A Nikola, kakav je, slab na glodare manijake i uz to radoholičar, krenuo je odmah da zapisuje nove fore na kori drveta. Zato su prvih dvadeset minuta uglavnom šumske fore pa publika bude malo u veverici.

Ako ste uživali u Nikolinoj prethodnoj predstavi sličnog naziva, onda ste potpuno nespremni za ovaj novi crnohumorni spektakl. Ko kaže da je Nikola ovoga puta preterao, taj nije jež i neka porazmisli o dostojanstvu!

Život na ovoj planeti od korone na ovamo jedna je produžena neprijatnost, tako da će vam posle moderne svakodnevnice Nikoline crne fore leći kao Aleksandra Prijović posle Desingerice.

Najnovije objave