Vlast će početi da kontroliše društvo nasiljem

Vlast će početi da kontroliše društvo nasiljem

Profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Đokica Jovanović izjavio je da će fizičko nasilje verovatno uskoro biti sistem kontrole nad društvom od strane vlasti.

On je za list Danas rekao da ne isključuje takvu mogućnost.

“Pad popularnosti Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, koji je, kako vreme odmiče, sve izvesniji, usloviće sve veću agresivnost koja može da poprimi razmere istinskog građanskog rata”, smatra Jovanović.

Jovanović kao primer navodi ono što se dogodilo u Šapcu kada je grupa huligana napala Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde.

“To je manifestacija otpora prema drugačijem mišljenju, stavu, a taj otpor se svodi na nasilje. Reč je o falangi koja radi po komandnom principu, a komandant je Aleksandar Vučić i njegov režim”, ocenjuje Jovanović.

Kao ilustraciju i dokaz da vlast kontroliše huligane, Jovanović navodi događaj u Nišu koji se zvao “Albanke su naše sestre”.

“Tada je upala grupa huligana i nasilno prekinula dešavanje. Odmah potom, međutim, u posetu Nišu došao je premijer Albanije Edi Rama koji je rekao ono što uvek govori, a to je da je Kosovo nezavisna država. Nijedan huligan nije digao glas, ni prst, protiv toga. Ovo navodim kako bih potkrepio ono što je jasno, a to je da su ti nasilnici direktno pod kontrolom Aleksandra Vučića”, rekao je Jovanović.

On još navodi da pod udarom tih nasilnika pod kontrolom SNS-a nisu samo političke strukture, odnosno opozicioni moćnici poput Dragana Đilasa, već su i obični ljudi i organizacije koje nemaju nikakvih moći niti uticaja.