Vučić: EU je predstavlja strateški cilj Srbije

Vučić: EU je predstavlja strateški cilj Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je u sredu novoj Evropskoj komisiji, slanjem poruke da pristupanje EU predstavlja strateški cilj Srbije, te dodajući da se nada da će evropski kurs zemlje biti realan i izvodljiv i da će njene reforme biti pravilno ocenjene.

Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije, Ursuli fon der Lajen, visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku Josep Borrellu, komesaru za susedstvo i proširenje, Oliveru Varhelii, i drugim evropskim komesarima, nakon što je novi Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

„Čestitam vam danas na osvojenom poverenju članova Evropskog parlamenta i želim vam uspeh u vašem radu. Uveren sam da ćete tokom svog petogodišnjeg mandata zaštititi, kroz svoje veliko iskustvo, interese Evropske unije i promovisati vrednosti koje ona podržava. Uveren sam i da ćete sa novim idejama uspešno odgovoriti na izazove sa kojima je danas suočena Evropska unija, a pritom nastojite da učinite to još boljim mestom za život ljudi“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da „iako smo dugo znali da je put ka pristupanju težak, nadamo se da je naš evropski kurs realan i izvodljiv. Trudićemo se da Srbija postane stabilna i prosperitetna zemlja. Stoga nam donosi radost što najavljujemo da ćete podržavati vaše snažne odnose i blisku saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive deluje kao snažan podsticaj za naše reformske napore u društvu i ekonomiji. Zato se nadam da ćete ceniti naše reforme na pravi način i da će Srbija tokom vašeg mandata, uz vašu podršku, pomoć i kritike, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnu članicu Evropske unije “.

“Promovišući politiku mira i saradnje, Srbija će i dalje težiti ka stabilnosti na Zapadnom Balkanu kao osnovi za ekonomski i bilo koji drugi napredak u regionu”, zaključio je Vučić. / ibna