Vučić najavio još bolje odnose sa Rusijom

Vučić najavio još bolje odnose sa Rusijom

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka, uz konstataciju da je “malo zemalja u svetu koje vode nezavisnu spoljnu politiku, poput Srbije, uključujući bliske odnose sa Moskvom”.

“Imali smo dobre odnose sa prethodnim ambasadorom i negovaćemo još čvršće odnose sa vama i Ruskom federacijom”, rekao je Vučić, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Vučić je istakao da Srbija ima veoma bliske odnose sa Moskvom, i da se toga “ne stidi, već, naprotiv, ponosi”. “Čini mi se da nije lako pronaći veliki broj zemalja koje vode nezavisno svoju spoljnu politiku”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao i da trgovinska razmena između dve zemlje stalno raste i izrazio nadu da će biti još bolja u budućnosti.

Vučić je sa ambasadorom Bocan Harčenkom razgovarao o zastoju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim kretanjima na Zapadnom Balkanu, izrazivši “zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i teškog položaja srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini”.

Ruski ambasador je uručio poziv predsednika Putina predsedniku Vučiću da učestvuje u proslavi 75-godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi, devetog maja sledeće godine.

Vučić se, prema navodima medija, za nekoliko godina sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sastao petnaestak puta.