Vučić: Očekujem razmenu argumanata sa Thacijem

Vučić: Očekujem razmenu argumanata sa Thacijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras neposredno pre početka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu da je ovo sjajno mesto na kojem se može puno čuti i mogu se uspostaviti važni kontakti u korist Srbije.

Za Srbiju je veoma važno da bude u Davosu i da bude dobro zastupljena, rekao je Vučić novinarima.

Podsetio je da je ovo šesta godina da Srbija učestvuje na najvećem svetskom ekonomskom forumu.

Vučić je rekao da je zaista važno za poboljšanje položaja Srbije a tokom razgovora sa privrednicima pozvao ih je da ulažu u zemlju.

„Sada imamo priliku da razgovaramo o investicionom okruženju i pozovemo agente da nastave sa ulaganjem u Srbiju“, naglasio je Vučić.

Dodao je da će se uključiti u dve velike grupe, jednu ekonomsku, a drugu čisto političku, koja se vrti oko zapadnog Balkana, gde će razgovarati o planovima za budućnost, mini-Šengensku inicijativi, ekonomskoj saradnji i drugim problemima.

Vučić je napomenuo da je često slučaj da su nakon razgovora sa nekim privrednicima u Davosu neki radovi i završili.

“Ovo nije tržište posla ili ulaganja, ali gledamo kako da poboljšamo položaj zemlje”, objasnio je Vučić.

Vučić je potvrdio da će učestvovati na panelu sa Hashimom Thacijem, na kojem očekuje da će doći do razmene argumenata na civilizovanom nivou.

Na pitanje šta on očekuje od ovog sastanka, Vučić je primetio da će biti zanimljiv, jer će biti puno lidera iz Evrope i sveta.

Vučić je primetio da je Thaci i dalje predsednik privremenih institucija u Prištini i dodao: „Videćemo šta će on reći dok nastavim da zastupam interese Srbije“.

Predsednik Srbije naglasio je da sigurno nije oduševljen Thacijem, ali njegov posao je da predstavlja Srbiju i bori se za njene interese, dodajući da ga narod nije izabrao da bude lep, već da rešava probleme i bori se za svoju državu.

„Očekujem razmenu argumenata koja neće biti jednostavna ili laka, ali verujem da ćemo na civilizovanom nivou uspeti da to i učinimo“, podvukao je Vučić.

„Pismo namere za otvaranjem direktnih letova između Beograda i Prištine važna je činjenica o kojoj već dugo razgovaramo. To je kompromis na osnovu kojeg niko ne može pretpostaviti da ćemo priznati Kosovo”, zaključio je Vučić. / ibna