Vučić optimističniji nakon sastanka sa Plenkovićem

Vučić optimističniji nakon sastanka sa Plenkovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Davosu, pred početak diplomatskog dijaloga o Zapadnom Balkanu.

Komentarišući sastanak, Vučić je novinarima rekao da je „razgovor sa Plenkovićem bio otvoren i prijatan; posvetili smo ga odnosima Srbije i Hrvatske i mislim da postoji više samopouzdanja i optimizma“.

Predsednik Srbije prisustvovaće danas dva glavna sastanka na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i imaće niz bilateralnih sastanaka.

Prvo će učestvovati u grupi „Diplomatski dijalog za Zapadni Balkan“, a zatim u radnom ručku pod nazivom „Proizvodnja razvoja za centralnu i istočnu Evropu“. Kako je najavio sinoć, na oba sastanka govoriće o tome kako vidi budućnost, o inicijativi „mini-Šengena“, ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Vučić bi trebalo da se sastane sa Robertom O’Brianom, savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD-a, kao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Chakrabarti.

Od prvog dana boravka u Davosu, predsednik Srbije razgovarao je sa raznim zvaničnicima, uključujući šefa Evropske komisije Ursulu von der Lajen i predsednika Svetskog ekonomskog foruma Berge Brenda, kao i predsednika Jermenije Armena Sarkisiana ./ibna