Vučić: Svom snagom i energijom ću se boriti da ostavim Srbiji mnogo više nego drugi

Vučić: Svom snagom i energijom ću se boriti da ostavim Srbiji mnogo više nego drugi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se prvi put pojavio u javnosti, nakon što je u subotu bio smešten na Vojnomedicinskoj akademiji zbog pogoršanja hroničnog srčanog problema.

Predsednik Srbije učestvovao je u utorak u potpisivanju ugovora za deonicu puta Ruma-Šabac, te se sastao sa predstavnicima kompanije Azvirt koja će realizovati 21,4 km dugačak projekat, a rekao je i da tokom narednih deset dana očekuje da će biti potpisan projekat Moravskog koridora.

U intervjuu koji je usledio, Aleksandar Vučić je, kako se očekivalo, dobio mnoga pitanja o svom zdravlju, napominjući da novinari nemaju nikakve veze sa tim. „Bolestan sam godinama, plus akutni problemi, ali to je moj problem i to nema veze ni sa kim“.

Moj zdravstveni problem nema nikakve veze sa novinarima. To je problem od rođenja koji se moj nemar ga je pogoršavao, jer nisam redovno uzimao lekove,” objasnio je Vučić, a nije zaboravio da se zahvali sestrinskom osoblju na pruženoj nezi, kao i ljudima koji su izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje.

Na pitanje da li će sa EU biti otvorena nova poglavlja, odgovorio je da to nije do Srbije, već do poziva Unije. Kako je naglasio, četiri su poglavlja spremna, ali politička odluka pripada EU po pitanju broja i koja poglavlja će biti otvorena do kraja godine.

“Pustite ih da rade svoj posao, a mi ćemo svoj”, rekao je Vučić.

Što se tiče reakcije u vezi sa odnosima sa novinarima, Vučić je odgovorio da nikada ne izbegava, već je uvek bio spreman da odgovori na sva novinarska pitanja, jer mu daju priliku da ukaže na laži koje koriste neki mediji ili politički protivnici.

„Mislim da je osnova mog uspeha u poslednjih sedam godina ta što se nisam oglušio ni o kakva pitanja. Nikada nisam ništa skrivao, niti sam ikada išta sakrivao pod tepih; naprotiv, borio sam se da dam odgovore “.

Na kraju, primetio je da će se svom snagom i energijom boriti da mnogo više ostavi u Srbiji nego bilo ko drugi. “Garantujem ovo”, dodao jena kraju. / ibna