Zaev: Imamo ministara koji ne koriste ustavno ime zemlje

Zaev: Imamo ministara koji ne koriste ustavno ime zemlje

“Ne želim da ponovo pravim neprijatelje u Grčkoj”

Lider Socijaldemokratske partije Severne Makedonije Zoran Zaev, na konferenciji za štampu, napao je članove VMRO-DPMNE koji su deo Vlade i partijske zvaničnike koji ne poštuju Ustav.

“Nemam predrasude, njihovi stavovi su takvi da ne poštuju Ustav, ali ne možemo dozvoliti da ga i država ignoriše,” rekao je lider SDSM-a Zoran Zaev.

“Grčka je danas naš snažni zagovornik pred Evropskom komisijom i Evropskom unijom putem Evropskog saveta.

Želeo bih da ne bude provokacija, pogrešnih poteza i pretnji, da se ponovo prave neprijatelji u Grčkoj,” rekao je lider  Socijaldemokratske partije Severne Makedonije Zoran Zaev na današnjoj konferenciji za štampu SDSM.

“Mi smo prijatelji i, kroz to prijateljstvo, podrška je samo jedna od stvari koje dobijamo. Imamokoristi u ekonomiji, prosperitetu, u saradnji i svim mogužim oblastima.

Pretnja je za mene nestala jer VMRO-DPMNE nije samo VMRO-DPMNE kao politička stranka, već je ugrađena u najviše državne institucije. Vidite da imamo ministre koji ne koriste ustavni naziv zemlje,” nastavio je Zaev.

“Kako možemo očekivati da neko poštuje Ustav i zakone države kada vladajuća stranka, putem svojih kandidata i aktuelnih ministara, ne poštuje Ustav i preti državi?”, zapitao se Zaev./ibna