Zaev: Nemam nameru da podnesem ostavku, nema prevremenih izbora

Zaev: Nemam nameru da podnesem ostavku, nema prevremenih izbora

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, komentarišući zahtev opozicije za ostavkom i vanrednim parlamentarnim izborima nakon otkrivanja slučaja “Reket”, rekao je da nema nameru da uopšte razmišlja o tome.

Nemam nameru da razmišljam ni o ostavci, ni o prevremenim izborima. Nakon velikih političkih odluka, nakon svih reformi koje smo doneli zajedno, nakon našeg očekivanja punopravnog članstva u NATO-u, da započnemo pregovore sa EU, u vreme kada su ekonomski parametri odlični i nastavljaju isto tako, trebali bismo državi dati šansu, rekao je Zaev.

Prema njegovim rečima, izbori ne moraju da budu redovni u decembru, mogu biti i u oktobru, kao prevremeni izbori kako zahteva opozicija.

Ponovio je da se mora dati šansa za podizanje ekonomskog standarda, a ne da ga uništi, kako je rekao, nečijom željom da se ide na vanredne izbore.

Lider DUI-a, Ali Ahmeti takođe je rekao da partnerstvo između DUI-a i SDSM-a neometano funkcioniše, a državi nisu potrebni prevremeni izbori.

Ali, s druge strane, opozicija zahteva ostavku premijera Zaeva, formiranje tehničke vlade koja bi organizovala prevremene izbore, koji mogu biti u maju ili junu. / ibna