Zaev predvodi delegaciju Severne Makedonije na NATO samitu

Zaev predvodi delegaciju Severne Makedonije na NATO samitu

Zaev: Članstvo nam daje bezbednost i stabilnost

Delegacija Severne Makedonije, na čelu sa premijerom Zoranom Zaevom, prisustvuje Samitu NATO-a u Londonu, povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse. Vladina delegacija danas se, pre zvaničnog sastanka, susrela sa bivšim visokim zvaničnicima i ambasadorima Alijanse i EU, članova Ohridske grupe.

„Sa prijateljima koji nas podržavaju razgovarali smo o budućim zajedničkim inicijativama za međunarodnu afirmaciju Severne Makedonije, koja će uskoro biti punopravna članica NATO-a. Članstvo u NATO-u je realizacija naše suverene strateške odluke, usvojene konsenzusom 1993. godine. Članstvo u NATO-u znači bezbednost i stabilnost, kao ključne preduslove za ekonomski razvoj i prosperitet, a kao i preduslove za ekonomski razvoj i prosperitet naše zemlje i njenih građana u društvu zemalja najmoćnijeg saveza na svetu“, objavio je premijer na svom Facebook profilu.

Zaeva  na Samitu NATO-a u Londonu prate potpredsednica vlade i ministarka odbrane Radmila Šekerinska, potpredsednik vlade za evropska pitanja Bujar Osmani i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov./ibna