back to top
NaslovnicaVestiZamagljivanje pogleda Srbima: Spajić se konsultuje s Hrvatima o rezoluciji o Jasenovcu!

Zamagljivanje pogleda Srbima: Spajić se konsultuje s Hrvatima o rezoluciji o Jasenovcu!

Ne prestaje ponižavanje Crne Gore i preko trideset odsto njenih građana koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Najnovije predložila je stranka aktuelnog premijera Milojka Spajića, koja predlaže da se oko predloga rezolucije o Jasenovcu zvanična Podgorica konsultuje sa – Hrvatskom!

- Advertisement -

Prema nezvaničnim informacijama “Novosti”, Pokret “Evropa sad” čvrsto podržava ovu opciju nakon protestne note koju je zvanični Zagreb poslao crnogorskoj vladi kao odgovor na predlog predsjednika Skupštine Andrije Mandića da se usvoji Rezolucija o genocidu u Jasenovcu. U tekstu koji je stigao iz hrvatskog MSP piše da bi usvajanje pomenute rezolucije moglo zaustaviti evropski put Crne Gore i poremetiti odnose dviju zemalja.

Naravno, niko ne brani lideru PES i prvom čovjeku vlade Spajiću da sa Hrvatima unaprijedi odnose do nivoa “neviđenog još od osamdesetih godina”, kako je juče poručio na samitu u Kotoru, ali je tragikomično što je upravo on inicirao podršku dokumentu o zloglasnom logoru u NDH, a sada zahtijeva da se o tome konsultuje sa Hrvatima, ali ne i sa Srbima kojima je pričom o Jasenovcu očigledno želio zamazati oči.

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH! Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Izvor: ( www.novosti.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave