Zvaninici Turske i SAD razgovarali o razvoju događaja u Idlibu

Zvaninici Turske i SAD razgovarali o razvoju događaja u Idlibu

Usred sukoba u Idlibu i brojnih sastanaka turskih i ruskih zvaničnika, u utorak je u Ankaru stigao zamenik pomoćnog ministra odbrane Džejms Džefri, a povod posete je situacija u regionu.

Turski i američki zvaničnici sastali su se u sredu u glavnom gradu Turske Ankari, kako bi razgovarali o poslednjim kretanjima na severozapadu Sirije.

Zamenik ministra obrane Yunus Emre Karaosmanoglu, specijalni predstavnik SAD-a za Siriju James Jeffrei i ambasador SAD-a u Turskoj Michael Satterfield razmijenili su mišljenja o pitanjima regionalne bezbednosti, posebno o situaciji u pokrajini Idlib.

Karaosmanoglu je rekao da se moraju preduzeti konkretnije mere kako bi se zaustavila ljudska tragedija u Idlibu i sprečio novi talas izbeglica koji prelaze granicu Turske.

Takođe je naglasio da bi Sjedinjene Države trebalo da okončaju svoju podršku, uključujući oružje i municiju, terorističkoj organizaciji PKK-KCK / YPG.

Jeffrei je stigao u Tursku u utorak kako bi se sastao sa turskim zvaničnicima i razmotrio nedavna dešavanja u regionu./ibna