Ukoliko želite da obradujete svoje ukućane nekom ukusnom poslasticom, a nemate mnogo vremena niti volite da provodite sate i sate u kuhinji kuvajući teške filove ova poslastica je baš za vas.
Za nju vam ne treba rerna, lagana je i savršena čak i za one dane kada su napolju nesnosne vrućine. Ona je poput sladoleda, pa je tako i služite, rashlađenu i direktno iz frižidera.
Potrebno je:
350 ml vode
150 g keksa
500 ml slatke pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
500 g maskarpone sira
150 g bele čokolade
150 g čokoladnog krema
20 g mlečne čokolade
Priprema:
1. Keks umočite u vodu pa poređajte po dnu pleha. Zatim umutite slatku pavlaku, šećer u prahu i maskarpone sir.
2. Dobijenu smesu podelite na dva dela, u jedan deo sipajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi čokoladni krem. Dobro sjedinite obe smsese.
3. Preko keksa prelijte prvo žuti fil, pa poređajte još jedan red keksa, pa zatim crni fil. I tako dva puta – keks, žuti fil, keks, crni fil, keks. Po želji narendajte malo mlečne čokolade.Ostavite da se dobro stegne.
(Kurir.rs/Glossy)
VIDEO: Lažni tiramisu: