Ako i vi ne možete da odolite sočnim kadaifima, sada je pravo vreme da naučite i sami da ih spremate. Ova sočna poslastica osvojila je Evropu, a kako i ne bi. Svako ko je barem jednom probao kadaif, uvek mu se rado vraćao. Ovo je najjednostavniji recept za originalni kadaif sa orasima.
Sastojci:
- 400 g rezanaca za kadaif
- 125 g putera
- 150 g oraha
- 800 ml vode
- 700 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- sok od pola limuna
Priprema:
Tepsiju premažite trećinom pripremljenog putera, pa rasporedite rezance i preko njih stavite preostali puter iseckan na listiće. Uključite rernu na 150 stepeni i pecite kadaif dok ne porumeni. Dok se kadaif peče, skuvajte preliv. U posudu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i sok od polovine limuna, pa kad agda provri, kuvajte je još 15 minuta i potom posudu skinite sa ringle. Iseckajte orahe, rasporedite ih preko ispečenih rezanaca, pa dvema varjačama ii velikim viljuškama nežno rastresite rezance u tepsiji. Dobar kadaif podrazumeva da svi rezanci budu obavijeni puterom. Potom preko kadaifa sipajte pripremljenu agdu i ostavite da poslastica odstoji najmanje 12 sati.
(Kurir.rs/Ona/M.J)
Kolač sa čokoladom koji se topi u ustima: