Dinstano povrće s mlevenim mesom je uvek dobar izbor. Ovo jelo će obradovati sve članove porodice, bez obzira na godine.

Neće vam trebati mnogo ni vremena ni sastojaka, a dobićete ukusni ručak iz kojeg će svi imati koristi.

365791_shutterstock-112379912_ls.jpg
Shutterstock

Sastojci:
450 g mlevenog mesa
1 mali luk, sitno iseckan
1 čen belog luka, sitno isečen
950 ml vode
230 ml paradajz sosa
2 kašike goveđe kocke
1 kašičica bibera
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice mlevenog majorana
5 velikih šargarepa, isečenih na kolutove
4 srednja krompira, oljuštena i narezana na kockice
230 g boranije, isečene na komade
3 kašike višenamenskog brašna
2 kašike vode, ili više po potrebi

0802--shutterstock-1630545133.jpg
Shutterstock

Priprema:
1. U većem loncu zagrijte ulje na jakoj vatri i pržite mleveno meso, luk i beli luk 5 do 7 minuta. Nakon prženja, ocedite višak masnoće.

2. Dodajte vodu, paradajz sos, goveđu kocku, biber, so i majoran, pa pustite da proključa. Nakon toga, dodajte šargarepu i nastavite sa dinstanjem dok ne omekša, oko 35 minuta. Potom dodajte krompir i boraniju, pa dinstajte još 15 minuta, dok sve ne omekša.

3. U maloj posudi pomešajte brašno sa 2 kašike vode dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte još vode. Stalno mešajte dok se smesa ne zgusne, oko 5 do 10 minuta.

(Kurir.rs/stvar ukusa/I.M.)

Bonus video:

03:07
Vozači, pripremite se – od 1. novembra bićemo dužni da imamo zimske gume: Nepoštovanje ovog zakona može vas koštati i do 800 hiljada dinara, a evo koliko košta zamena! Izvor: Kurir televizija