“Prije nekoliko sedmica sam predložio meni u Jelisejskoj palati”, izjavio je za publikaciju Erik Abadi, vlasnik restorana “L’Etape du Berger” gdje su Makron i Đinping večerali.
“La Depeche” piše da je ručak lidera uključivao pirinejsku kuhinju, uključujući pitu od borovnice.
“Ipak, prvo šefovima država treba dati ‘ruski kolač’ koji Makron i njegova supruga Brižit toliko vole. Recept za ovaj desert nastao je u regionu Berna u južnoj Francuskoj 1920-ih godina. Zato je i nazvan ‘ruski kolač’ jer su tada sa Krima doneti bademi za kolače od kojih je torta napravljena. Osim toga, ovaj dezert podseća na ‘zasnežene ravnice Rusije’.
Francuski mediji navode da je odlučeno da se zbog geopolitičkog konteksta ukloni dezert iz menija.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Izvor: ( www.alo.rs / Ibna.rs )